Day 16 - my first kiss

Sommarsol och brygga på strandpromenaden. Han smakade halloncider.


Day 15 - my dreams

Jag hyser stora drömmar. Vackra drömmar. Jag vet hur jag vill bo när jag blir vuxen. Vem jag vill gifta mig med om några år. Vad jag vill jobba med - något inom socionom. Eller helst kunna försörja mig på mina konstverk.

För två år sedan gjorde jag en bild på hur mitt liv ska se ut om fem (nu tre) år. Som ett led i KBT:n. Nu vet jag inte vart den bilden är. Men jag vet att ett av målen var att ha min egen utställning. Jag ska nog nå dit. Förr eller senare.




Hej där


Day 14 - what I wore today

Men självklart har jag inte hat tid att uppdatera eller så. Blir som förut, och dagens käder är de kläder jag bär idag, trettionde. Sånt är livet.





(för den som tycker tröjtexten är otydlig kan jag tala om att det står "I want you to burn in hell"


Day 13 - this week

Den här veckan har varit en bra vecka tror jag. Har gått på nästan alla lektioner, fått arbete gjort. Varit med Erik efter skolan lite varje dag, haft två bildlektioner där jag fått mycket gjort. Bokat uppkörning.
   Imorgon är det första advent. Mys.


Day 12 - whats in my bag

I min väska är det alltid kaos. Ett tag skapade jag viss ordning eftersom jag bytte väska ungefär hela tiden. Använder man tre väskor i veckan kan man inte ha hur mycket saker som helst med sig.
   I höst däremot har jag fastnat för väskan jag fick i julklapp av Alex förra året (eller året dess för innan?) och det medför att jag har samlat på mig en hel del...


Finväskan. Som jag inte kom på att ta kort på förrän efter jag fotat inutijoxet, så det blidde en web cam-bild av dålig kvalitet. Sånt är livet, mright?

Klicka på bilderna så blir de större. Coolt va?


I bakre facket:
 - Plånbok
 - Tändare
 - Såpbubblor
 - Tuggumipaket (med ett tuggummi i)
 - Busskort
 - Ögonbrynstrimmer (skumt, jag vet)
 - Tre olika örhängen
 - Spegel
 - USB-grej till minneskort
 - Hårnålar
 - En krona
 - Röd ögonskugga
 - Röd blyertspenna

I främre facket:
 - Tandkräm
 - Tandborste
 - Pincett
 - Eye-liner
 - Två ögonskuggspaletter
 - Plåster
 - En säkerhetsnål

I stora facket:
 - Boken "Jo, du kan"
 - "Svar på tal - antirasistisk handbok"
 - 3D-glasögon
 - Grön överstrykningspenna
 - Grön bläckpenna
 - Fodral att förvara bindor i
 - fingervantar
 - Hörlurar, två par
 - Schema
 - Diverse blandade papper

Not another day

Hej. Av diverse anledningar (typ, jag har somnat direkt jag har kommit hem från bild och pojkvän) har jag inte uppdaterat bloggen något.
Ikväll kanske jag hinner med Day 09, men annars tror jag att jag kan komma igång med detta igen till veckan.



Update: Nu gör jag såhär, att jag fyller på bloggen bakåt i tiden så rätt inlägg hamnar på rätt datum. Funkar, eller hur?

Day 11 - my siblings

Jag har två biologiska syskon, båda yngre med två års mellanrum. Syster - bror - syster. Sen har jag två styvsystrar, båda lika gamla som mig.




Simon och Jessica

Jennifer

Elvira


Day 10 - what I wore today

Den rätta den här dagen hade jag tighta svarta jeans, underbara vit/lila/blå/grön/gråmönsstrade tjocksockar och en svart klänning/tröja.

Idag har jag en skjorta i grönt och orange, en mörkblå tjocktröja som gör reklam för Sundsvalls kommun under, vit/grå/rödrutiga byxor och kängor. Sminket gick i grönt och rött och naglarna blev röda.
   Tyvär har jag inget annat än webkameran att tillgå och jag har inte speciellt bra ljus på rummet så bilderna är sådär.





Day 09 - my beliefs

Om man skriver in "beliefs" i Google Translate står det som översättning "övertygelser".
   Jag vet inte. Övertygelser. Jag känner att det klingar tro här, men jag är inte direkt den goda protestant jag borde vara. Så vad kan jag skriva om?

Jag kan berätta om mina feministiska övertygelser. Min tro på allas lika värde. Min övertygelse om fred på den snart (snällasnällasnälla) miljövänliga jord vi lever på.

Eller min tro på hur viktig tron är.

Lite kort: Jag anser att alla kön är lika mycket värda, och trots att jag skämtar om att kvinnor ska stå vid spisen så kokar jag av vrede när jag märker att andra skämtar om sånt med en allvarlig undeton. Hur KAN man vilja uppfostra sina söner till att ta mer plats än sina döttrar? Hur KAN man på fullaste allvar låta bli att ge jobb till kvinnor med motiveringen "hon är gravid" (Eller ännu värre: hon kommer säkert vilja skaffa barn/hon har barn och kommer därför att ta ut en massa "hemma med sjukt barn")? Hur KAN man måsta kvotera in kvinnor respektive män till olika jobb (NEJ det är inte bra, men jag orkar inte diskutera det nu) och hur KAN man fortfarande HANDLA med kvinnor i en del länder? GAH! Jag blir så väldigt arg när jag tänker på den orättvisa vi lever i. Seriöst. Varken kvinnor eller män än mer värt än sitt motsatta kön, någon endaste gång.
   Ta bara den lilla detalj jag svor så bestialiskt över som kronprinsessans brölopp: silverbesslag på hästarnas doningar istället för guld. Eftersom hon var kvinna. OCH? OCH?! Höll på att gå i taket. Vad i helvete har det för betydelse?

Jag tror även på att alla människor har lika värde, inte bara mellan kön utan också efter hudfärg, land, religion, etnicitet, sexuella läggning och så vidare i alla oändlighet. En homosexuell arbetslös tjej har samma rättigheter, skyldigheter och förtjänar samma respekt som en rysk man som jobbar som läkare eller en heterosexuell kvinna med chefsposition på Volvo. Liksom, hallå? Man föds till människa. Vem man ÄR är något som man uppfostras till och även väljer själv. Hudfärgen sitter på utsidan. Könet är ett måste för forplantning: lika delar kuk och lika delar fitta. Religion har funnits så länge homo sapiens har funnits och säkerligen innan det, i viss måtta (nej, jag tror inte att tio tusen neandertalare hade värsta massmötena där man tillbad samma gud, men i de små samhällen de ändå hade, hade säkert någon sorts gemensam tro) och olika religioner är mest bara beroende på vart på jorden man kommer ifrån och hur samhällena ser ut (alla nomadfolk har liknande religioner men ändå så kan ju knappast aboriginerna och samerna har haft någon som helst kontakt).

Börjar bli trött i hjärnan, och arg, så jag ska hålla mig kort på riktigt: Jag hoppas och tror att det en dag faktiskt kan bli fred på jorden. Någon gång. Om sidådär tusen år. Vi är ju en bit på vägen.

Sen kan jag ju bara i förbifarten nämna att jag tror att människor alltid behöver något att tro på. Religion kan bli farligt, men människor som saknar tro har inte mycket att leva för. Och då menar jag inte bara tron på någon gud utan det kan vara vad som helst: kärleken, människors rättigheter, sig själva.

Visst är jag duktig på att hålla mig kort förresten? Eh, nej. Lite bloggar att roa sig med: Hanna Fridén, Johanna Sjödin, UMR Sundsvall

Day 08 - a moment

En hastig puss på halsen, efter att alla släppt varandra från den stora nyårskramen - en förvånad min och en kyss.

Det nyår Erik blev min. Den stunden, prcis just då.

Day 07 - my best friend

Min bästa vän heter Alexandra. Vi började umgås i åttan-nian någon gång, och sen var vi fast. Vi har upplevt en massa kul och tråkigt bra och dåligt och roligt och ledsamt tillsammans.
   Vi är olika men ändå lika.

Jag orkar inte skriva så offantligt mycket, men en sak är säker och det är att min allra bästaste vän verkligen är en bra vän. På riktigt. Vi kan dela så himla mycket.



Day 06 - my day

Min dag har varit bra, om än inte så lång. Har åkt madrass emd min pojke samt druckit te, i stort sett.

Och nu vill inte jag blogga, för Erik är för bra för att ignoreras.


Day 05 - my definition of love

Jag visste på förhand att det här skulle bli svårt. Min definition av kärlek? Jo, jag kan ju säker flumma ihop något, men hur bra skulle det bli? Jag vet ju att jag är kär nu, riktig, äkta, ända-ut-i-tårna-kär! Men hur förklarar man det?

Tryggheten, att veta att han finns där för mig och stöttar mig om det blir jobbigt. Vetskapen om att även fast vi inte är med varandra så finns han och är min. Precis som jag är hans.
   Spänningen, att veta att även fast jag tycker att jag känner honom så himla bra så finns det alltid nya saker att upptäcka. Eller saker han gör som jag inte väntat mig alls.
   Öppenheten, att han kan vara ärlig och ibland hård, kan säga ifrån och säga till, men inte för att vara elak, utan för att det kanske är så att han måste. Att han ändå säger så mycket mer som är fint och att han faktiskt tycker att det finns mycket mer som är bra.

Och vice versa så klart. Så självklart.


Day 04 - what I ate today

Dagen är inte slut än, så jag hinner nog äta lite mer innan jag lägger mig, men jag vet inte hur min eftermiddag/kväll ser ut och då kan jag ju lika gärna ta det säkra före det osäkra.

Så. Vad har jag ätit idag? I morse (obehagligt tidigt, vid kvart över sex) åt jag en tallrik fil och All-Bran, en (vit) macka med ost och smör samt drack en kopp svartvinbärste. Väldigt intressant.
   Lunchen (obehagligt sent, tolv) fick bestå av två (vita (skäms)) mackor med ost och smör och salami samt citronte.

Sen ska man väl ha en snygg bild på maten också, men orka knäppa kort på en macka liksom. Roligare kan man ju ha det. (Det här inlägget hade varit så underbart igår - ni skulle bara veta, oj oj oj vad jag åt alltså!)


Day 03 - my parents

Mina föräldrar är skilda. Jag vet inte när de skilde sig (eller är det skiljde?), men det var några år sedan nu. Jag har aldrig tyckt att det var något speciellt - hellre det än att de bråkade. Och jag har alltid tyckt att det är ju deras beslut, varför ska jag bry mig. Kanske lite udda reaktion, men så var det. Så är det fortfarande.

Min pappa är supercool och tuff. På riktigt. Han skatar (skejtar) och har så gjort sedan tonåren. Han har grymt bra musiksmak - jag har aldrig någonsin känt behov av att köpa egna skivor och sådant, allt bra har ju funnits inom räckhåll!
   Idag är han gift med en kvinna som jag inte ogillar. Fast för henne tofflar han lite. De bor i ett stort asfint (på insidan) hus med gigantisk trädgård och jag bor där varranan vecka.

Min mamma och jag är tydligen lika till utseendet och hon har bra boksmak. Efter henne har jag ärvt mitt stora bokintresse. Hon flyttade hemifrån när hon var sexton och har fem systrar.
   Idag bor hon i världens mysigaste dockhus som är pyttelitet på utsidan och superstort på insidan tillsammans med sin sambo. Här bor jag de veckor jag inte bor hos pappa.

Day 02 - my first love

Jag vet inte när jag blev kär första gången eller vem det var i. Men jag vet att min första riktiga kärlek var Johan. Dock var han (förlåt) ingenting mot Erik. Det är äkta kärlek.
   Innan dessa så har det varit liksom småkärlek, mer betuttad (hahahahaha, jäkla ord) än kär. Tyvär.

Finns inte så himla mycket att skriva på den här punkten. Får se vad som händer vid nästa punkt - ska försöka blogga om det i morgon.

Day 01 - introduce myself

Jag heter Hannah.

Min favoritglass i hela värdlen är Piggelin. Jag tycker inte så mycket om byxor men gillar att slå in paket. På mitt rum är det alltid stökigt fast jag inte gillar stök och så har jag skilda föräldrar. Pluggar samhälle juridik, fast varför vet jag inte för jag har alltid varit fast övertygad om att jag skulle läsa es bild på gymnasiet. När jag blir stor vill jag bli socionom, men helst vill jag ju förstås försörja mig på att måla och skriva.

Det var nog allt jag vill skriva om mig. Fakiskt.

Edit: Från och med dessa trettio dagars början ska jag bli en ny och bra människa. Många har sagt så tidigare och många kommer säga så efter mig. Men jag ska göra mitt bästa och jag ska bli bra.

Day 00

På fin Hannas blogg hittade jag en lista (här är inlägget om den). Bestämde mig så för att följa den, men vill inte att den ska krocka med min vanliga blogg, så jag har helt sonika skapat en blogg som endast ska följa den här - och kanske andra listor på hur man ska skriva.

Liksom, varför inte?

Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your first love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today
Day 05 – Your definition of love
Day 06 – Your day
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment

RSS 2.0